Tuesday, October 19, 2010

Diktator baik

Hahaha... hahaha... hahaha...

Salam semua...

Hangpa mesti dok pikiaq punya gambaq mamak nasik kandaq mana laaa yang Pak Long boh kat ataih tuh... hihi... mesti mamak tu terlalu suka gila kot, nasik dalca dia tak dan masak dah habis juai.

Dakkk... dia ni pun mamak la jugak tapi bukan mamak nasik kandaq. Dia ni la kalau hangpa nak kenai, mantan mamak bendahara pada sebuah negara yang seronok ngan politik juboq sebagai asas pada wawasan majunya. Pak Long tak tau nama dia tapi mengkalu hangpa nak tau, ni lah dia yang orang panggil "diktator baik". Tapi maap la, gambaq dia kelabu sikit pasai Pak Long balaih dari imej satelit Korea Utara... dengan izin... haha...

Sama sama lah kita berdoa agar diktator baik ni panjang umoq, dapat la dia tengok hasil dari kebaikan yang dah dia buat... haha...

Wassalam...

6 comments:

  1. salam long,

    apa long ni panggei orang diktator.. doktor la... doktor putaq belit... dengan ulaq dia punya belit lagi hebat...

    mamak ni nak turun tahta pon denga hati hiba... tapi mat dok ngerling sama timbalan... nak kasi ketaq sama timbalan yg akan gengam kuasa...

    ugut turun dengan bersyarat... dah dah pon tunjuk kuasa... walau pon tidak ada dalam kereejaan tapi power tu masih ampuh... boleh komen sana sini, boleh ugut sana sini... senang cerita masih jadi master planner dalam pemerintahan negara pasiaq berdengung...

    ReplyDelete
  2. insyaAllah kalau dia ni panjang umoq, dan r dia tengok hasil titik peluh dia selama ni. kita pakat2 la doakan kesejahteraan dia, bgi ingatan dia mai balik. senang skit nk buat sesi soal jwb dlm mhkmh nnt. haha~

    ReplyDelete
  3. Salam Lang,
    22 tahun Lang oii dia punya jajah, dia dah letak habih kaki kaki dia tu merata dalam Umno. Sampai la ni tak dak sapa yang berani jentik dia pun... haha...

    ReplyDelete
  4. Salam Incek,
    Betoi gak tuh... haha... Pak Long tolong pimpin dia naik kot pun tak pa... haha...

    Diktator baik la katakan... haha...

    ReplyDelete
  5. Kot nak dia lekas baik baik kita buh dia kat puncak KLCC nun. Kan ka tu 'jasa' yang dia tinggai untuk kita 'tengok'. Mana tau kot angin ataih sana elok untuk kesihatan dia. Lagi pun pasni dah nak ada bangunan baru yg lebih tinggi 100 tingkat depa kata. Masa tu, dah jadi kurang baik la untuk kesihatan dia pasai angin 'terhalang' oleh bangunan Warisan Merdeka tu. Jangan kata sakit jantung, hati dia pun mau sakit, sama naik sakit mata dia tengok bangunan Najib buat dah lebih tinggi drp dia buat. Ha ha ha.

    ReplyDelete
  6. Salam Hanz,
    Orang jahat Melayu memang susah mati. ca hang tengok Sarip Dol samseng kampong dusun tuh... P Ramlee tumbok sampai lembik... tengok filem lain dia ada lagi... haha...

    ReplyDelete

Nak komen kena la pandai-pandai...
Jangan komen macam hilang akai...
Tak kelapaq Pak Long ulang alik pi balai...
Kerana sorang dua yang hodoh perangai...

Related Posts with Thumbnails