Friday, December 28, 2012

Tahniah Zizan, padan muka Pakatan...

Salam semua...

Baguih, Pak Long nak ucap tahniah kat Zizan dan padan muka pada nangoi-nangoi Pakatan yang tak sedaq diri tuh... Moga penapian Zizan kat bawah neh mampu sikit sebanyak untuk ajaq puak-puak Pakatan yang terlalai supaya tak tergedik sangat, lebih-lebih lagi bila tengok artis atau VIP yang nampak macam jinak-jinak merpati ngan Pakatan...

Harap-harap lepaih ni puak Pakatan tak gelojoh dah kot. Beringat, jangan serbu tembok tak pakai helmet... 
KENYATAAN ZIZAN
Zizan keluar dari kereta dan mahu masuk ke studio kerana kereta beliau tersangkut di tengah-tengah demonstrasi depan itu dan tidak mahu kelewatan.
Sebagai seorang artis paling popular beliau di datangi dan diserbu oleh ahli demonstrasi yang mengenali beliau dan juga orang berebut untuk bergambar oleh orang yg membuat demotrasi dan tangan Zizan ketika dilihat dalam gambar amat banyak sekali barang dan ketika itu seorang ahli demontrasi itu telah memberi kertas yg Zizan tidak perasan apa itu dan terus mengangkat tangan dan masuk ke Studio tanpa mengetahui apa yg tertulis.
Dalam kenyataan bloger2 pembangkang mengatakan selepas melodi 1.45ptg dan itu adalah fitnah dan kejadian terjadi sebelum mahu mengacara Melodi.
Mengangkat kertas boikot AES itu adalah tidak benar kerana beliau hanya melambai tangan kerana mahu cepat ke studio dan Zizan tidak mempunyai pegawai keselamatan.
Memang dari dulu lagi Pak Long cukup semak ngan kelaku puak Pakatan yang terlebih mendewakan artis dan bekaih VIP... Baru jinak sikit-sikit ja dah heboh sekampung... puji-pujian tinggi melambung. Bila dah join lagi la gamat, cerita kemain dia ni baguih teramat. Dakwat isi borang tak dan kering, heret hamba Allah tu sampai naik pening. Usung sakan kesana sini... habih orang lama lepaih ke tepi...

Bukan tak suka bila depa sokong kita, bonus tuh... sapa tak mau. Tapi, perbetoi la nawaitu depa kerana Allah Taala, bukan pasai pangkat atau harta benda... pasai bab tu memang kita tak boleh bagi punya. Kebanyakan depa join kita pasai nak belajaq sesuatu yang depa tak dapat belajaq kat tempat lain. Depa nak tengok sesuatu yang depa tak dapat tengok kat tempat lain. Ini yang kita kena fokuskan. Ajaq apa yang depa nak belajaq... tunjuk apa yang nak sangat depa tengok... bukannya mendewakan depa secara mengkhinzir buta... naik melugai Pak Long tengok...

Pada lain-lain hamba Allah yang mana masih tak nampak apa yang kita nampak tu, kita serah kembali pada Tuhan. Panjatkan doa moga hidayah Allah melata kat semua kita... tak kira la sapa pun depa. Jangan dok gedik sangat kat artis dan VIP saja. Hangpa ingat senang cari ka orang yang dah femes ngan dunia ada keberanian menyokong Pakatan secara terang-terang macam Bob Lokman ngan si Abby buat tuh...

Sapa-sapa pun la, selagi depa masih berhutang ngan tivi 3 untuk terus glemer... tobat lahom la depa ada teloq untuk kona baring... Selagi depa rasa Umno saja yang boleh bagi depa harta sejengkai dua, tok sah dok harap la depa mai perjuang apa yang kita citakan bersama. Bacul-bacul tu pun tau, Pakatan tak boleh janjikan show jenih selak kain untuk depa cari makan... Jadi, berhentilah jadi bodoh dan jangan jadi jakun, okey...

Buat semua pendokong Pakatan, tolong bukak minda. Kita nakkan Islam memerintah dan bukan Islam diperintah. Jadi, ahli-ahli kita hendaklah yang hanya cekal istiqomah, tahan diuji... bukan setakat merenyeh sua muka time ceramah...

Wassalam...


31 comments:

  1. setuju dgn pak long.. saya ragu dgn bekas2 vip dan artis ni sebenarnya.. takut jadi duri dalam daging.

    ReplyDelete
  2. setuju sangat,dulu bila artis pakai tudung kata nak masok pas le,lepaih tu kena sebijik dgn artis pompuan tu baru padan dgn muka,jgn syok sendiri la bloger oiii

    ReplyDelete
  3. Salam,

    Sabit tu saya x brkenan ngn cara pimpinan bawahan dan pimpinann partinyg naik pasai kabel nih! Sy paling menyampah tengok puak2 nih. Hat dulu2 masa zaman sy pi usrah..puak2 nih jenih yg suka kagum srsangat pd org jenih lagu nih..tu pasai sy teruih malas n pencen g usrah. Klu org mcm sy yg ckp teruih terang n tembak kot depan2 nih..haa awai2 lg depa cantaih. Tp..sy brjuang bkn utk depa pon..mampuih pi la no!

    Satgi..klu si hero citer antu kak limah lak masuk join parti..kami ingat la..mau tunggang trbalik harakah ngn blogger tonggong pro pakatan yg jenih SS nih spin. Kikiki!

    ReplyDelete
  4. salam pak long, korek, korek & korek! saya dok peghati trend ni (yg dah terkeluaq ring konar baring). parti2 komponen pr jgn jadi tong sampah atau kilang pencuci dosa sudah la. jgn juga dok syiok sendiri macam balik sana nanti kita tak boleh beza. "pencuri ditangan kanan ku, perompak di tangan kiri ku, itu lah saja pilihan ku". kena peringat kalau tidak, naik tocang la atau kadok naik junjung.

    ReplyDelete
  5. Salam Pak Long....Dok perati jugak kot mana boleh jadi lagu ni....
    Tapi Pak long....boleh sampai ka mesej ni pada mereka-mereka yang terlibat, depa baca tak?. Takut lepas ni depa buat lagi....
    Jangan dengaq guruh di langit ayaq dalam tempayan di curah buang.....

    ReplyDelete
  6. Salam Pak Long n Mak long;

    Letih aarrr... dengan perangai puak2 Pakatan yang tak ubah macam perangai umno laknatullah.

    Cheq ingat nak balun jugak dlm isu ni... tapi Pak Long dah balun baguih la tuuuu...., benda belum apa2 depa (puak2/blogger2 pakatan) dah kecoh lebih... padan dgn muka depa... kah.. kah... kah....

    ReplyDelete
  7. Salam....puak2 berhimpun tuu parti pr ke2...hebat jugak puak parti pakatan rakyat punyai motor besar....

    ReplyDelete
  8. Sesungguhnya orang-orang yang mengatakan: "Tuhan kami ialah Allah", kemudian mereka tetap istiqamah maka tidak ada kekhuatiran terhadap mereka dan mereka tiada (pula) berduka cita. 46-13

    Istiqamah ialah teguh pendirian dalam tauhid dan tetap beramal yang soleh.

    jangan gelojoh takut nanti tertojoh

    ReplyDelete
  9. ya..istiqamah..
    dulu masa amy baik ngn nik aziz habih dok kata amy masuk pas..sampaikan yg berpurdah pun like minat amy kt fb fb..skg mana pegi..bukankah sikap puak2 sebegini adalah terlebih,melampau dan taksub..
    sbb tu di klantan yg kata pas kuat sampai berkarat pun..senang2 je kena kelentong ngn pak brehem katak godok..
    skg pun ramai yg konon2 nak jd baik dan tebus dosa..kadiaq..muso..dll lg..
    bloger2 jenis ni nmpk sgt tak sabar2 spesis mcm umno jugak..
    jenis yg tak boleh tahan..cepat sgt nak pancut..ataupun bloger pondan
    kan paklong kan..

    ReplyDelete
  10. pr dan bn ni 2x5 jer.... bn kata pr bangang, pr kata bn bangang, kan sama sama bangang!!!!

    ReplyDelete
  11. Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
    Salamum Pak Long Din

    Walaupun hujah berapi Pak Long paparkan kat Blog Pak Long perihal gelojoh Media Pakatan perihal artis artis Malaysia tiada alasan untuk saya komenkan TETAPI Pak Long bab atau perkara sebegini tak bolehlah kita nak hentam membabi buta . Setiap perkara yang berlaku mesti ada baiknya dan ada buruknya . Perihal kes artis Azizan walau apa pun alasan DIA , Pak Long tak boleh nak berpihak dan berpegang teguh dengan alasan Azizan. Bagi saya artis Azizan nak kata dia bodoh memang lah dia bodoh tahap 10 . Yang dia ( Azizan) masuk kadang atau kumpulan bikers itu kenapa ???????? Bodoh sangat ke dia ???????? Bab subahat tetap subahat .. Tolong jangan nak korner korner Pak Long ooooiiiiii. Alhamdulilah Janda Limah tak terlibat atau subahat macam Azizan ...

    ReplyDelete
  12. Jum kita bagi rasa pakatan bagaimana susahnya mentadbir negara, biar dorang rasa

    ReplyDelete
  13. Yang berhimpun tu bukan puak2 pakatan pun! Mereka ialah geng-geng motor besar non partisan. Itu pun tak boleh nak beza.

    ReplyDelete
  14. salam pak long...bab ni saya tak mau masuk campoq...
    payah nak cakap,nak kenen nanti kena hidung sendiri...
    contoh pak long no...ada kerja la sikit kat pwtc...
    nampak pula dengan depa...mesti tanya punya...
    bila pulak hang jadi orang sebelah sana...?
    lps tu pi pulak bangunan mca kat jalan ampang...
    nampak dengan depa lagi...terus jadi sahih laaa...
    lalu pulak kat cokit...la ni ramai dok tengah shoping...
    beli macam2 budak dah nak naik sekolah...
    parking pulak penuh...kena la jauh sikit...
    lalu pulak lorong haji taib...
    nampak lagi dengan depa...
    agak2 la pak long...apa pulak depa nak kata...?
    tapi dalam hati saya selalu cakap...
    pi mampuih la dengan depa...

    ReplyDelete
  15. Samseng UMNo lebih jijik dpd anjing tau.....
    Dapat bunuh ja anjing2 ni....
    Anjing berpenyakit....

    ReplyDelete
  16. Pak Long, kita nak tanya sikit nih...
    Apa saiz bra yang mak long pakai?
    Pak long pakai spender saiz L ke XL?

    Elehhhh...tak kan tanya benda tu pun pak long nak marah!!

    (sori la pak long. Saja nak lepas tension ni. Bos bagi kerja banyak sangat)

    ReplyDelete
  17. Ketua pemuda PAs Ustat Nasrudin (al tantawi la konon) tolong lah jadi matured sikit.. Awak tu ketua pemuda National bukan cawangan..

    ReplyDelete
  18. Saya sependapat ngan Pak Long. Bila selebriti atau mana2 org yg berjawatan berdehem saje, org2 PR bagai nak rak ngaku dah join PR. Bila selebriti kentut pun nampak angin keluar membentuk logo PR. Tumbuh atas ( grow up )lah penyokong2 dan pembelog2 PR. Betul-betul dekat nak mengundi nanti, selebriti2 ni kencing........ ha..ha..padan muka

    Telor Separuh Masak

    ReplyDelete
  19. setuju baru pakai tudung dah diangkat begitu tinggi oranglain dah berkurun diaorang tak nampak pun

    ReplyDelete
  20. terus terang saya cakap...amayt sukar saya nak percayakan artis macam zizan, amy search... dulu saya ragu2 dgn amy search sebab dia rapat dengan tok guru...dalam hati saya mungking dia nak glamor sekejap...tp tgok last sekarang kesana jugak dia kembali...jalan hidup dia yg asal dia kembali...tahun lepas ambang tahun baru nama zizan meletup gila2 disebabkan atas pentas sekali dengan ustaz azhar idrus dan dia banyak baca soalan agama..ramai yang suka n sangka dia nak mula berhijrah...saya tajut dia hanya mempergunakan org2 agama sahaja atas sebab beberapa masalah yg dia hadapi. tentang kamera AES... dah tau AES tu salah... jadi bila dia dah pegang kertas tu, pertahankanlah kertas yg dia pegang tu....tunjukkan yang dia sokong AES nie dimansuhkan....tau la dia naik kerata besar n duit banyak takdak masalah nak bayaq... yg dia takut sangat kenapa... tak perlu la cerita yg sbenar mengatakan ada org bagi n dia taktau itu kertas apa... nampak sangat dia takut periuk nasik dia dengan melodi n syarikat TV hilang.... ZIZAN SESUNGGUHNYA ALLAH TAHU APA NIAT KAMU SEBENARNYA.

    ReplyDelete
  21. terus terang saya cakap...amayt sukar saya nak percayakan artis macam zizan, amy search... dulu saya ragu2 dgn amy search sebab dia rapat dengan tok guru...dalam hati saya mungking dia nak glamor sekejap...tp tgok last sekarang kesana jugak dia kembali...jalan hidup dia yg asal dia kembali...tahun lepas ambang tahun baru nama zizan meletup gila2 disebabkan atas pentas sekali dengan ustaz azhar idrus dan dia banyak baca soalan agama..ramai yang suka n sangka dia nak mula berhijrah...saya tajut dia hanya mempergunakan org2 agama sahaja atas sebab beberapa masalah yg dia hadapi. tentang kamera AES... dah tau AES tu salah... jadi bila dia dah pegang kertas tu, pertahankanlah kertas yg dia pegang tu....tunjukkan yang dia sokong AES nie dimansuhkan....tau la dia naik kerata besar n duit banyak takdak masalah nak bayaq... yg dia takut sangat kenapa... tak perlu la cerita yg sbenar mengatakan ada org bagi n dia taktau itu kertas apa... nampak sangat dia takut periuk nasik dia dengan melodi n syarikat TV hilang.... ZIZAN SESUNGGUHNYA ALLAH TAHU APA NIAT KAMU SEBENARNYA.

    ReplyDelete
  22. takut pada kebenaran adalah tabiat orang sekonkol umno haram jadah parti syaitan dajjal lakhnatullah

    ReplyDelete
  23. salah tu paklong....itu yg demo tu group biker....nak cari mat jendul....tapi kalau paklong kata pakatan pun kira baguih jugak....kaya juga group pakatan nih.....tapi apapun mat jendul juga dicari...

    ReplyDelete

Nak komen kena la pandai-pandai...
Jangan komen macam hilang akai...
Tak kelapaq Pak Long ulang alik pi balai...
Kerana sorang dua yang hodoh perangai...

Related Posts with Thumbnails