Wednesday, April 17, 2013

Wajib baca, petua Najib nak menang pilihanraya...

Salam semua...

Baguih la, pilihanraya dah koi pelan dekat. Time ni la orang kampung segan nak kerja berat. Sebab musim ni la duit senang dapat. Pokok nyoq tak pernah panjat tapi main ngan duit ringgit, habih depa kerabat... haha...

Pacak bendera sat tapi inkam lebat... tu yang hebat.

Sempena musim pilihanraya neh Pak Long nak bagi hangpa semua sikit petua. Petua lagu mana nak pikat hati pengundi-pengundi. Nak pikat pengundi ni mudah ja terutama sekali rakyat bawahan, orang kampung yang kolot macam Pak Long ngan Mak Long hang ni ha...

Orang kampung ni besa la. Depa nak tengok calon pemimpin yang imejnya sederhana. Jadi kena la berlakon macam sederhana sangat bila jumpak ngan depa. Lagi pun dunia la neh nak jadi pemimpin tak susah, tak percaya hangpa tanya Rosmah... haha...

Pemimpin mesti la kena pandai pimpin. Jadi mau dok rajin la pimpin ahli keluarga kita pi menjamu selera kat warung-warung ataupun gerai-gerai hodoh kat tepi jalan. Gerenti rakyat lega, orang kampung pun suka walaupun...

- Belanja tunang anak pompuan ja RM 409,767...
- Belanja bini tidoq hotel Atlantis Dubai ja RM140,000 satu malam...
- Belanja sambut harijadi ja RM 79,053...
- Belanja bini melilau luaq negara ja (2008-2011) RM 17 Juta...
- Belanja sebentuk cincin bini ja RM 24 Juta...

Baguih dak petua Pak Long neh... hehe...
Iskk...! Jangan la risau, tok payah berjiwa kacau... Orang kampung bukannya tau apa kan! kan! kan...!

Wassalam...


8 comments:

  1. Syok pilihanraya dari Jom Heboh, banyak boleh makan, dapat duit sana dapat duit sini, Pondok Panas pun jamu makan minum 14 hari 14 malam ha ha ha. Hijup penus Najis baaa

    ReplyDelete
  2. Mo kalu dia dah tidoq kat hotel atlantis, pak long cuba cuba la pujuk kemetot ni pi tidoq kat hotel bamboo river pulak lepas pru ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Idea bernas. Tentu ramai rakyat Malaysia nak sponser. biaq sampai bila-bila pun x pa.

      Delete
  3. BN BAKAL TERSUNGKUR JANGAN RISAU KITA DOA BERSAMA PARA WALI AGAR BN TAK DIBERI MUKA.

    ReplyDelete
  4. Maaf, Jib. Orang kampong seperti Pak Long Din ko tak leh harap nak kelentong.

    ReplyDelete
  5. Kita kuburkan UMNGOK parti tinggalan waris kolonial british.

    ReplyDelete
  6. klu kebenaran sudah terbentang... jgn la pndg ia sebelah mata... bukalah kedua matamu... bagaimana pandangan hatimu nan ikhlas itu... ini kali lah... BN akan tumbang dgn izin Allah...

    ReplyDelete
  7. ameno ni mcm sejarah tamadun islam..dulu ameno susah masa mula2 tubuh smpi nk p london p minta derma..koi lama2 koi negara maju,,pemimpin pun koi ghalit dgn dunia..

    maka kini bermula la saat kejatuhan umno..biaq la depa yakin bn akan terus menang pasai taktik kotoq depa sekalipun..tp sejarah umno tak akan boleh ubah..

    pemimpin yg tamak haloba,zalim akan meruntuhkan kerajaan mereka sendiri..tak dak satu kerajaan yg zalim, penipu, khianat pada agama dan bangsa tuhan simpan sampai hari ni..

    moga2 doa allahyarham ust fadzil dimakbulkan tuhan paa pru13 ni..

    ReplyDelete

Nak komen kena la pandai-pandai...
Jangan komen macam hilang akai...
Tak kelapaq Pak Long ulang alik pi balai...
Kerana sorang dua yang hodoh perangai...

Related Posts with Thumbnails